Kraina Miodem Płynąc

Kraina Miodem Płynąc

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Jaglane, waniliowe naleśniki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne, elastyczne, żółciutki i bardzo zdrowe, jaglane naleśniki, pięknie pachnące i smakujące wanilią.

Jaglane, waniliowe naleśniki

Składniki:

Jaglane, waniliowe naleśniki

 

  • mąka jaglana- szklanka,
  • mleko- szklanka,
  • jajko- 2szt.,
  • siemię lniane zmielone- 1 łyżka + 1 łyżka wrzątku,
  • syrop z agawy (lub cukier)- 3 łyżki,
  • wanilia- 1/3 laski,
  • olej kokosowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Jaglane, waniliowe naleśniki
Zmielone siemię lniane zalać wrzątkiem i odstawić do napęcznienia na około 5 minut. Z mąki, cukru, jajek, syropu z agawy wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na kilka minut. Następnie dodać papkę z siemienia lnianego oraz wyskubane ziarenka z laski wanilii. Smażyć na rozgrzanym oleju kokosowym, z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka