Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jaglanki - placuszki z kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zdrowe i sycące placuszki z kaszą

Jaglanki - placuszki z kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaglanki - placuszki z kaszą

 

Sposób przygotowania:

Jaglanki - placuszki z kaszą
Kaszę przepłukać, zalać wodą i ugotować, wystudzić. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić, ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. W misce zmiksować jajka, jogurt i mąkę. Dodać kaszę, cebulę z pieczarkami oraz ser. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, kłaść po łyżce masy na placuszek, zrumienić, przewrócić na drugą stronę i dosmażyć. Położyć na ręcznik papierowy, aby wchłonął się nadmiar tłuszczu. Można podawać z sosem lub surówką.
Jaglanki - placuszki z kaszą
Kaszę przepłukać zalać wodą i ugotować odcedzić
Jaglanki - placuszki z kaszą
Cebulę i pieczarki oczyścić pokroić ser żółty zetrzeć na dużych oczkach
Jaglanki - placuszki z kaszą
W misce zmiksować jajka jogurt i mąkę Dodać kaszę cebulę z pieczarkami oraz ser Doprawić do smaku solą i pieprzem
Jaglanki - placuszki z kaszą
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kłaść po łyżce masy na placuszek zrumienić przewrócić na drugą stronę i dosmażyć