xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Jaglano-bananowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne placuszki bananowe z kaszy jaglanej. Bardzo zdrowe i idealne na obiad czy podwieczorek dla dzieci.

Jaglano-bananowe placuszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jaglano-bananowe placuszki

 

Sposób przygotowania:

Jaglano-bananowe placuszki
Kaszę jaglaną ugotować (ja gotują ją tak jak makaron. Dużo wody, kasza i co jakiś czas mieszając). Podczas gotowania kaszy obrać i pokroić banana na mniejsze części. W osobnej miseczce ubijamy jajko. Ugotowaną kaszę jaglaną należy odcedzić. Dodać do niej banana a następnie zmiksować na masę. Nie musi być gładka, może być widoczna kasza. Dodać do masy ubite jajko a następnie olej i mąkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni do czasu aż placuszki będą rumiane. Posypać cukrem pudrem.
Jaglano-bananowe placuszki
Placuszek z kaszy jaglanej w środku z widoczną kaszą jaglaną.