VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 680]

Jaglany budyń czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pyszny i zdrowy deser na bazie kaszy jaglanej. Możemy go zjeść na ciepło lub zimno. Wierzch dodatkowo możemy udekorować ulubionymi owocami.

Jaglany budyń czekoladowy

Składniki:

Jaglany budyń czekoladowy

 

Sposób przygotowania:

Jaglany budyń czekoladowy
Kaszę jaglaną płuczemy dokładnie na sitku pod zimną wodą. Następnie przelewamy ją wrzątkiem (aby pozbyć się goryczki). Gotujemy ją w jednej szklance mleka do miękkości (wchłonie całe mleko).

Do ugotowanej kaszy wlewamy miód, wsypujemy kakao, dodajemy kawałki banana i wlewamy resztę podgrzanego mleka. Całość blendujemy na gładki krem.

Przelewamy do pucharka.

Tagi:

deser diety