Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Jagnięcina w curry po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moje ulubione indyjskie danie czyli jagnięcina w curry po indyjsku z białym ryżem posypana natką pietruszki

Jagnięcina w curry po indyjsku

Składniki:

Jagnięcina w curry po indyjsku

 

 

  • Pasta jogurtowa:
  • 220 ml jogurtu naturalnego
  • 2,5 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1,5 łyżeczki uprażonych nasion kminu rzymskiego
  • 2 łyżeczki chilli

 

 

Sposób przygotowania:

Jagnięcina w curry po indyjsku
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Mięso umyć i pokroić na średniej wielkości kawałki, a następnie dodać do zeszklonej cebuli i smażyć 10 min. W tym czasie przygotować pastę jogurtową, czyli jogurt wymieszać z przyprawami. Pastę jogurtową dodać do mięsa i całość smażyć, aż wchłonie płyn. Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz wywar jagnięcy i całość gotować 45 min. Gotowe danie podawać z białym ryżem, posypane natką pietruszki.

Tagi:

jagnięcina