Jagnięcina w marynacie cytrynowo-ziołowej

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować marynatę łącząc oliwę, musztardę, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek

Jagnięcina w marynacie cytrynowo-ziołowej

Składniki:

Jagnięcina w marynacie cytrynowo-ziołowej

 

  • 8 kotlecików jagnięcych
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • sok z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

Jagnięcina w marynacie cytrynowo-ziołowej
Przygotować marynatę łącząc oliwę, musztardę, sok z cytryny, zmiażdżony czosnek i drobno pokrajane zioła. Umyte, osuszone i ugniecione ręką kotlety natrzeć marynatą i odstawić na noc do lodówki. Upiec na grillu i oprószyć solą. Jak w przypadku wszystkich mięs w zalewie, po wyjęciu z lodówki a przed położeniem na przetarty oliwą ruszt, należy je doprowadzić do temperatury pokojowej.