Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Ciasto naleśnikowe wspaniale pachnie i smakuje jagodami, a połączenie z farszem serowym, bakaliami i pieczonym jabłkiem daje wspaniały efekt końcowy.

Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami
Syrop z jagód mieszam z mlekiem. Dodaję jajko, sól oraz mąkę. Dokładnie mieszam ciasto. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki. Jabłko układam w naczyniu żaroodpornym i piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone jabłko obieram ze skórki i kroję w drobną kosteczkę. Orzechy włoskie prażę na suchej patelni. Ser ucieram ze śmietaną, cukrem waniliowym, cukrem kryształem oraz cynamonem. Dodaję upieczone jabłko, orzechy oraz rodzynki. Mieszam. Masę serową wykładam na naleśniki, rozsmarowuję, składam i układam na talerzu.
Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami
Syrop z jagód mieszam z mlekiem. Dodaję jajko, sól oraz mąkę. Dokładnie mieszam ciasto. Na rozgrzanym oleju smażę cienkie naleśniki.
Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami
Ser ucieram ze śmietaną, cukrem waniliowym, cukrem kryształem oraz cynamonem.
Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami
Dodaję upieczone jabłko, orzechy oraz rodzynki. Mieszam.
Jagodowe naleśniki z serem, jabłkiem i bakaliami
Masę serową wykładam na naleśniki, rozsmarowuję, składam i układam na talerzu.