Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Jagodowe pieguski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne babeczki z jagodami. Idealny deser do kawy lub herbaty. Polecam!!!

Jagodowe pieguski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jagodowe pieguski

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki jagód

Sposób przygotowania:

Jagodowe pieguski
Mąkę przesiewam do miski. Dokładnie mieszam z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu łączę jajko z olejem i jogurtem naturalnym. "Mokre" składniki wlewam do suchych i dokładnie mieszam. Dodaję jagody i mieszam łyżką. Ciasto przekładam do foremek na babeczki. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Jagodowe pieguski
"Mokre" składniki wlewam do suchych i dokładnie mieszam. Dodaję jagody i mieszam łyżką.
Jagodowe pieguski
Ciasto przekładam do foremek na babeczki. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka