paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Jagody z anyżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

nie dość ze pyszny to jeszcze poprawia trawienie

Jagody z anyżem

Składniki:

Jagody z anyżem

 

  • 1 kg jagód
  • 40 dag cukru
  • 3 gwiazdki anyżu

Sposób przygotowania:

Jagody z anyżem
Jagody dokładnie myjemy, przebieramy pozbawiamy szypułek i odstawiamy na sito do dosiąknięcia z wody. Następnie przekładamy je do garnka o grubym dnie. Dodajemy do jagód anyż i ok 3 łyżek wody. Całość doprowadzamy do wrzenia i następnie gotujemy na niewielkim ogniu ok 15 min. Gdy jagody puszczą sok dodajemy do nich cukier, mieszamy i wspólnie gotujemy jeszcze 20 min. Pamiętaj o mieszaniu. Z gotowego dżemu usuwamy anyż i dżem przekładamy do słoików. Zakręcamy słoiki szczelnie i odwracamy do góry nogami

Tagi:

jagody owoce