Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Jaja faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty.

Jaja faszerowane

Składniki:

Jaja faszerowane

 

  • 6 jaj
  • 10 dag chudej szynki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • świeży ogórek
  • kilka listków sałaty
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane
Jajka ugotować, obrać ze skorupek, ostrym nożem ściąć czubek na 2/3 wysokości i delikatnie wyjąć żółtka. Ścięte części białek
i szynkę drobniutko pokroić Żółtka, utrzeć z solą, pieprzem, musztardą na jednolitą masę, włożyć posiekane białka, szynkę
i natkę pietruszki. Powstałą masą napełniać białka. Ogórek umyć, odkroić 6 grubych krążków, każdy wydrążyć i umieścić na nim faszerowane jajko. Udekorować majonezem i listkami pietruszki.