lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Jaja faszerowane 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne wyszły jajka trochę inne bo z soczewicą ale również bardzo smaczne

Jaja faszerowane 10 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaja faszerowane 10

 

  • 10 jajek
  • 50g czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • keczup 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane 10
Jajka ugotowałam na twardo, obrałam ze skorupek, przecięłamw poprzek i wyjęłam delikatnie żółtka. Soczewicę wypłukałam na sitku, zalałam wodą dwa cm. nad powierzchnię i ugotowałam do miękkości koło 20 minut gotowałam . Odcedziłam i odcisnęłampozostały nadmiar wody. Przełożyłam do żółtek, dodałam pozostałe przyprawy i zmiksowałam . Przełożyłam gęstą masę do szprycy i wyciskałam w miejsca po żółtku tworząc dekoracyjne kopułki. podawałam na talerzu na wierzchu jajka pokropiłam odrobiną keczupu .
Jaja faszerowane 10
Dpojemnika włozyłam żółtka musztarde majonez i zmiksowałam z soczewicą
Jaja faszerowane 10
Nie ma to jak nowy smak który poznajemy jedząc własnie takie faszerowane jajka