darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Jaja faszerowane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jaja faszerowane grzybami

Jaja faszerowane grzybami

Składniki:

Jaja faszerowane grzybami

 

  • 8 jaj,
  • 5 dag grzybów suszonych,
  • pasztet drop
  • 1 cebula duża lub 2 mniejsze,
  • 1 łyżka masła lub margaryny,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane grzybami
Grzyby umyć, namoczyć i następnie ugotować, i pokrajać bardzo drobno. Cebulę obrać i posiekać. Grzyby razem z cebulą usmażyć . Jajka ugotować, zanurzyć do zimnej wody, aby było zdjąć skorupki, obrać, ostrożnie przekrajać na pół, aby nie uszkodzić białka. Z połówek wyjąć żóftka i dobrze je posiekać, połączyć z ostudzonymi grzybami i pasztetem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Farszem napełniać połówki białek. Podawać na listkach sałaty z białym pieczywem posmarowanym masłem