kusza23

kusza23

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Jaja faszerowane pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe na święta i nie tylko.

Jaja faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jaja faszerowane pieczarkami

 

  • 4 jajka na twardo
  • 10 dkg pieczarek
  • 0.5 cebuli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka oleju
  • sól, pietrz czarny mielony, tymianek

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pieczarkami
Pieczarki i cebulę posiekać i przesmażyć wraz z tymiankiem. Następnie ostudzić. Jajka obrać przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtko. Cebulę i pieczarki zmiksować z żółtkami. Dodać majonez i natkę wymieszać, przyprawić. Powstałą pastą napełniać połówki jajek.