Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Jaja faszerowane rybą i grzybami

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 415

Jaja obrać, przekroić wzdłuż na poło wy, wyjąć żółtka. Rybę oczyścić z ości.

Jaja faszerowane rybą i grzybami

Składniki:

Jaja faszerowane rybą i grzybami

 

  • 5-6 jaj ugotowanych na twardo

 

  • 10 dag wędzonej ryby

 

  • 3-4 marynowane grzybki

 

  • łyżka majonezu

 

  • półtorej łyżki posiekanego szczypiorku

 

 

  • pieprz, kilka liści sałaty

 

 

  • po kilka rzodkiewek i gałązek natki pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane rybą i grzybami
Jaja obrać, przekroić wzdłuż na poło wy, wyjąć żółtka. Rybę oczyścić z ości. Do żółtek dodać rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Białka napełnić masą, ułożyć na półmisku, udekorować pozostałymi warzywami.