Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja faszerowane sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jaja obrać, przekroić, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito...

Jaja faszerowane sardynkami

Składniki:

Jaja faszerowane sardynkami

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • mała puszka sardynek
  • łyżeczka musztardy
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • pół łyżeczki soku cytrynowego i kilka piastrów cytryny
  • pół łyżeczki curry
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane sardynkami
Jaja obrać, przekroić, wyjąć żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone z oliwy sardynki, majonez, cebulę, sok z cytryny, curry, sól, pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Napełnić masą połówki jaj, przybrać je natką pietruszki i plasterkami cytryny, ułożyć na półmisku udekorowanym sałatą.