margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Jaja faszerowane z pieczarkami 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo proste do zrobienia.

Jaja faszerowane z pieczarkami 2

Składniki:

Jaja faszerowane z pieczarkami 2

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane z pieczarkami 2
Jaja gotujemy na twardo. Pieczarki myjemy, obieramy i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę, gotujemy 15 min. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Ugotowane jajka obieramy, przekrawamy w poprzek i wyjmujemy żółtka. Pieczarki i wyjęte żółtka kroimy w kosteczkę, dodajemy kilka łyżek kukurydzy. Wszystko solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy szczyptę słodkiej papryki i 3 łyżki majonezu, dokładnie mieszamy. W "łódeczki" z białek nakładamy po łyżce farszu. Wierzch posypujemy perełkami kukurydzy. Smacznego.