Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Jaja Maharadża

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne w smaku mimo czasochłonnego przygotowania

Jaja Maharadża

Składniki:

Jaja Maharadża

 

  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki białego wina lub rosołu z kurczaka
  • 2 piersi z kurczaka
  • 8 jaj
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki zielonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 2 szklanki gorącego sosu Mornay(jest w moich przepisach)
  • 8 grzanek z chleba

Sposób przygotowania:

Jaja Maharadża
wlać do rondla wino i wodę gotować piersi z kurczaka na niewielkim ogniu przez 15 minut wyjąć mięso odstawić ale pilnować by nie wystygło przecedzić wywar przez gęstą gazę lub sito ugotować jaja bez skorupek rozgrzać w rondelku masło dusić zieloną paprykę do miękkości posypać curry dodać sos Mornay i dobrze wymieszać pokroić mięso kurczaka w plastry ułożyć na grzankach na wierzch położyć po jednym jajku polać sosem i od razu podawać