Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Jaja mollet offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

  • 8 jaj
  • 20 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka rosołu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajecznica z koperkiem Jajecznica z płatkami owsianymi Jajecznica z wędzonym łososiem
Frittata  ogórkowa Cukinia zapiekana z mięsem i jajkiem Cukinia z jajkiem
Jajka w mortadelowych koszyczkach Jajecznica z cukinią Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem
Jajko sadzone na kanapce Śniadnie z pieczarkami i cukinią Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane