Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Jaja mollet offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

  • 8 jaj
  • 20 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka rosołu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajecznica z pomidorami Szakszuka - jajka w aromatycznym sosie Grzyby i spółka
Jajecznica z brokułami Ostra pasta jajeczna Jajko zapiekane na fasoli w pomidorowym sosie
Jajecznica z pomidorkami Jajka z sosem majonezowo - ketchupowym Jajko zapiekane w bułce z szynką i żółtym serem
Jajko z foremki Wypasione śniadanko Kotlety jajeczne

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane