Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Jaja mollet offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajecznica z duszoną cukinią Jajecznica ze szczypiorkiem Omlet z konfiturą
Smarowidło do chleba Omlet z warzywami Jajecznica na kurkach
Makaronowa jajecznica z czerwoną fasolką Jajecznica z cukinią i pomidorem Jajecznica z kurkami
Omlet z mozzarellą i pomidorem Jajecznica z grzybkami leśnymi Jajka z farszem pomidorowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane