Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - autor przepisu Jaja mollet offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

  • 8 jaj
  • 20 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka rosołu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.



Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajka z farszem z fetą  Frittata z groszkiem i łososiem Jajka faszerowane schabem i roszponką
Muchomorki z jajek Wielkanocne jajeczka na kolorowo Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Puszysty jak chmurka omlet w towarzystwie warzyw Jajka w zalewie kminkowej
Jajka faszerowane pieczoną papryką Jajecznicowe zapiekanki na ostro Jajka faszerowane z pieczarkami
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane