Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Myszki - jajka faszerowane anchois Jajeczny pasztet Sowy - jajka faszerowane pieczoną cebulą
Omlet z grzankami i żółtym serem Jajka w sosie pieczarkowym Jajecznica po wiejsku
Jajka z białym serem i rzeżuchą Jajecznica z pieczarkami i żółtym serem Jajecznica z jabłuszkiem
Jajecznica z rybą na pomidorowo Jajka faszerowane śledzikiem Jajecznica z brukselką oraz smażonym boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane