Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Jajka sadzone na maśle Jajka w sosie paprykowym Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie
Omlet z warzywami Jajka w laskowej skorupie Jajeczka w rzodkiewkowym sosie
Maślana jajecznica Pasztet jajeczny z parówką   Jajka faszerowane kiełkami
Frittata ze szpinakiem, pomidorami i fetą Jajka faszerowane z makrelą Kotlety jajeczne z cebulą i koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane