Jaja mollet

Jaja « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Jaja mollet offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Jaja mollet
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jajka można podawać z ryżem na sypko


trudność: łatwe
czas:

Jaja mollet - SKŁADNIKI:

  • 8 jaj
  • 20 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • 1 szklanka rosołu
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia

Jaja mollet - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć, osaczyć i pokroić w cienkie paski, podsmażyć na gorący tłuszczu, pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulę i dalej smażyć. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i jeszcze dusić około 10 minut pod przykryciem. następnie zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Na półtwardo ugotować jajka(5 minut od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek i włożyć do gorącego sosu. Można podawać z ziemniakami piure.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jaja mollet  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Jaja
Pasta Eli z bobu Jajecznica z kaniami Fritata ze szpinakiem
Jajecznica z koperkiem Jajecznica z płatkami owsianymi Jajecznica z wędzonym łososiem
Frittata  ogórkowa Cukinia zapiekana z mięsem i jajkiem Cukinia z jajkiem
Jajka w mortadelowych koszyczkach Jajecznica z cukinią Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane