cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Jaja nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na faszerowane jaja

Jaja nadziewane

Składniki:

Jaja nadziewane

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane
Ugotowane i ostudzone jaja przekrawać wzdłuż ostrym nożem, starając się nie popsuć skorupki.  Łyżeczka wybrać środki i drobno posiekać lub utrzeć na tarce, posolić, popieprzyć, dodać posiekany szczypiorek.








Masę zasmażyć na maśle z łyżką kwaśnej śmietany. Gotowym farszem napełnić skorupki, posypać tartą bułką, lekko przyklepać nożem. Smażyć farszem do dołu na maśle.


Można także użyć jaj kaczych lub gęsich.


Tagi:

tarta