CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Jaja nadziewane pastą śledziową z acai

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasta niedawno przeze mnie wymyślona, przepis autorski, wszystkim bardzo smakowała. Zdrowa i smaczna przekąska, śniadanie czy kolacja. Najlepiej użyć majonez własnoręcznie wykonany.

Jaja nadziewane pastą śledziową z acai

Składniki:

Jaja nadziewane pastą śledziową z acai

jaja i farsz

  • 5 jajek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda Dijon 1 łyżeczka
  • miód ( prawdziwy ) 1 łyżeczka
  • 1/2 płata śledziowego
  • czarny pieprz
  • siemię lniane 1/2 łyżeczki
  • sproszkowane owoce acai 1/2 łyżeczki
  • suszona żurawina kilka sztuk

jadalna dekoracja

  • kiełki ( mieszanka łagodna )
  • suszona żurawina ok. 10 sztuk

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane pastą śledziową z acai
Jaja gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka, tak żeby nie naruszyć białek. Płat śledziowy kroimy w paski.

Do miseczki wkładamy wszystkie składniki oprócz żurawiny i blendujemy na dość gładką masę. Po zblendowaniu dodajemy kilka owoców żurawiny, mieszamy łyżką.

Połówki jajek napełniamy pastą, w każdą połówkę wbijamy po dwie żurawiny, całość posypujemy kiełkami.