ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jaja na wielkanocny stół. Nie tylko dobrze wyglądają lecz także wyśmienicie smakują.

Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami

 

  • 5 jaj
  • 3 plastry ogórka zielonego
  • kilka gałązek koperku
  • łyżka majonezu
  • szczypta kuminu
  • sól
  • pieprz
  • kiełki szczypiorku do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami
Jaja gotujemy na twardo (10 minut). Obieramy ze skorupek, rozkrawamy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy kumin, majonez, posiekany koperek, szczyptę soli i pieprzu. Wydrążone wcześniej jaja nadziewamy przygotowaną masą. Jaja dekorujemy kawałkami ogórka zielonego i kiełkami szczypiorku.
Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami
Przekrojone wzdłuż i wydrążone jaja układamy na półmisku.
Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami
Wszystkie składniki mieszamy widelcem, aż powstanie gładka masa.
Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami
Kumin stanowi bardzo popularną przyprawę w krajach arabskich. Jest wprost idealny do jajek.
Jaja nadziewane z ogórkiem i kiełkami
Łyżeczką nakładamy pastę z żółtek do wydrążonych białek.

Tagi:

ogórki