anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jaja sadzone obustronnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie zawsze na obiad musi być mięso, super smakują jaja sadzone na maśle, polecam podawać z ziemniakami.

Jaja sadzone obustronnie

Składniki:

Jaja sadzone obustronnie

 

Sposób przygotowania:

Jaja sadzone obustronnie
Masło rozgrzać na patelni tak aby się nie zagotowało. Wbijać pojedynczo jaja i przyprawić solą i pieprzem. Należy pamiętać że bardzo świeże jaja nie będą się rozlewać na boki i właśnie z takich korzystam. Jaja smażyć na delikatnym ogniu tak aby żółtko się ścięło. Podczas smażenia odwrócić na drugą stronę i usmażyć na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka