Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Jaja w panierce sezamowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobre na domową imprezkę.

Jaja w panierce sezamowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jaja w panierce sezamowej

 

Sposób przygotowania:

Jaja w panierce sezamowej
Jajka ugotowałem na twardo, po ostudzeniu obrałem i przekroiłem na pół, delikatnie wyjąłem żółtka. Zółtka posiekałem i dodałem do miski, w kostkę pokroiłem też wędlinę i cebulę. składniki te przełozyłem do miski, dodałem majonez i przyprawy i wymieszałem. farsz nałożyłem do białek. Bułkę tartą zmieszałem z sezamem. Wewnętrzną część faszerowanych jajek moczyłem i rozbełtanym jajku i obtaczałem w panierce. jajka smaży się na rumiano na rozgrzanym oleju, nie dłużej jak 2 minuty. Podajemy
Jaja w panierce sezamowej
przygotowuje skaldniki potrzebne do farszu
Jaja w panierce sezamowej
brakuje jeszcze cebuli oraz majonezu i przypraw
Jaja w panierce sezamowej
bialka przygotowane do faszerowania. . . .
Jaja w panierce sezamowej
bulke tarta trzeba zmieszac z ziarnami sezamu