monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Jaja w sosie chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Efekt murowany i smak też

Jaja w sosie chrzanowym

Składniki:

Jaja w sosie chrzanowym

 

  • Na marmurkowe jaja:
  • 4 jaja
  • obierki z cebuli (skorupki)
  • 2 łyżeczki kminku
  • 10 ziarenek pieprzu
  • łyżka soli
  • Na sos chrzanowy:
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki chrzanu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 płaska łyżka mąki
  • sól,cukier

Sposób przygotowania:

Jaja w sosie chrzanowym
Jajka gotujemy w wodzie z obierkamy z cebuli ,kminkiem,pieprzem,solą,aż skorupki nabiorą ciemno brązowy kolor.Jajka wyjmujemy jak będą już letnie obtłukujemy,ale nie obieramy.Wywar przecedzamy wlewamy do miseczki ,lub słoika ,wkładamy jajka odstawiamy,najlepiej na noc.

Sos chrzanowy; Chrzan zagotować z wodą,dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną.Gotować 10 min dodać odrobine cukru i soli.

Tagi:

sosy