paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

jaja z nadzieniem krewetkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepis który na pewno urozmaici Twój jadłospis

jaja z nadzieniem krewetkowym

Składniki:

jaja z nadzieniem krewetkowym

 

  • 4 jajka
  • 10 dag obranych krewetek
  • 5 dag twarogu półtłustego
  • mały pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sol

Sposób przygotowania:

jaja z nadzieniem krewetkowym
Jajka gotujemy na twardo tak jak zazwyczaj. Gdy przestygną obieramy je ze skorupek i przekrajmy na pół wzdłuż. Z każdej połówki wyjmujemy żółtko, które łączymy za pomocą łyżki z twarogiem. Krewetki siekamy, dodajemy do masy żółtkowej. Doprawiamy ją sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Z powstałego farszu formujemy 8 kulek. Koperek siekamy drobno i obtaczamy w nim każdą kulkę. Gotowe kulki wkładamy do połówek jajek.