darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Jaja z przepiórek w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Jaja ugotować,pietruszkę i marchew ugotować. Jaja włożyc do salaterek zalać żelatyną.

Jaja z przepiórek w galarecie

Składniki:

Jaja z przepiórek w galarecie

 

  • 24 jaja przepiórek,
  • 2 pietruszki,
  • 2 marchewki,
  • por,
  • 2 szklanki rosołu wołowego,
  • 3 łyżki pasztetu DROP
  • 2 1/2 łyżeczki żelatyny,
  • sól, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Jaja z przepiórek w galarecie
Jaja przepiórcze umyć, ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody obrać ze skorupek. Obrane pietruszki i marchewki ugotować w osolonej wodzie lub rosole, ostudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewać mieszając do zawrzenia, odstawić, połączyć z rosołem, dodać pasztetu DROP i wymieszać,W małych miseczkach ułożyć na spodzie po trzy jaja. przepiórcze, między nimi ułożyć po kawałku ozdobnie ukrajanego listka pora. Każdą porcję zalać dwoma łyżkami rosołu z żelatyną. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka zastygnie, wyjąć, ułożyć na jajach po parę plasterków marchewki i pietruszki. Można dodać po trochu groszku zielonego,zalać pozostałym rosołem. Ostudzić w lodowce. Zastudzone galaretki wyłożyć na półmisek, ozdobić zielonymi elementami dekoracyjnymi i rzodkiewką lub pomidorami.

Tagi:

pasztet