2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jajeczka w tatarskim sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Świetna prosta przekąska na stół...

Jajeczka w tatarskim sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczka w tatarskim sosie

 

  • 7-8 jajek
  • słoik (500ml) marynowanych grzybów u mnie maślaki
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól pieprz do smaku
  • szczypta papryki czerwonej ostrej

Sposób przygotowania:

Jajeczka w tatarskim sosie
Jajka gotujemy na twardo,obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Grzyby i ogórki osaczamy z zalewy,kroimy w małą kosteczkę i wkładamy do miseczki ,dodajemy majonez śmietanę i łyżeczkę musztardy,solimy i pieprzymy sos do smaku.Mieszamy wszystko razem.Tak przygotowany sos tatarski wylewamy na półmisek i na nim układamy jajeczka posypując je papryką po wierzchu. Udekorować wg swojego uznania.
Jajeczka w tatarskim sosie
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek
Jajeczka w tatarskim sosie
osączone ogórki i grzyby kroimy w kostkę
Jajeczka w tatarskim sosie
dodajemy majonez śmietanę musztardę doprawiamy do smaku
Jajeczka w tatarskim sosie
jajeczka kroimy na połówki ,sos wylewamy na półmisek jajka układamy na sosie