katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Jajeczne kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i proste kotleciki. Składniki zawsze są pod ręką więc nie ma kłopotu by kotleciki przygotować.

Jajeczne kotleciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajeczne kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne kotleciki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę (można siateczką a można zetrzeć na tarce). Namoczoną bułkę odciskamy i dodajemy do jajek. Dodajemy też opłukaną i drobno pokrojoną natkę pietruszki i ser.

Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rumiano.
Jajeczne kotleciki
Kotleciki mogą być dodatkiem do piątkowego obiadu.

Tagi:

danie jajka