nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Jajeczne przystawki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i ładne przystawki. Doskonale nadadzą się na stół podczas rodzinnego spotkania czy imprezy.

Jajeczne przystawki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczne przystawki

 

  • jaja - 2 sztuki
  • majonez - 4 łyżki
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka
  • pomidorek - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

Jajeczne przystawki
Krok 1: jaja gotujemy na twardo. Następnie zalewamy je zimną wodą.Na chwilę odstawiamy, potem obieramy ze skorupek. Krok 2: Każde jajko przekrawamy wzdłuż na pół, wówczas mamy 4 połówki. Krok 3: Ogórka i pomidora kroimy w drobną kosteczkę. Krok 4: Na każdą połówkę jajka nakładamy majonez, potem układamy ogórka z pomidorem. Gotowe.
Jajeczne przystawki
Jaja gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek.
Jajeczne przystawki
Każde jajko przekrajamy na pół, w ten sposób mamy 4 połówki.
Jajeczne przystawki
Ogórka kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Jajeczne przystawki
Pomidora kroimy kosteczkę i układamy razem z ogórkami na jajkach.