dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Jajecznica rybna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pożywna jajecznica z dodatkiem warzyw oraz rybek - ja wykorzystałam szprotki w sosie pomidorowym - bardzo ciekawy smak - polecam !

Jajecznica rybna

Składniki:

Jajecznica rybna

 

  • 3 jajka
  • 1 marchewka
  • łodyga selera naciowego
  • liść kapusty pekińskiej
  • 1/2 op szprotek w sosie pomidorowym
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • kurkuma
  • zioła włoskie
  • olej kokosowy

Sposób przygotowania:

Jajecznica rybna
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Selera siekamy drobno. kapustę pekińska drobno siekamy.

Dymke drobno siekamy i szklimy na rozpuszczonym na patelni oleju kokosowym. Dodajemy selera i marchewke i podsmażamy 2 minuty, dodajemy kapustę. Jajka roztrzepujemy w misce z rozdrobnionymi szprotakmi razem z sosem pomidorowym oraz z ziołami i przyprawami - wylewamy na patelnię.

Smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.