mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo lubię zajadać ciepłą, średnio wysmażoną jajecznicę na śniadanie. Moim ulubionym dodatkiem do tego dania jest szczypiorek.

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem
Szczypiorek dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i siekamy w małą kosteczkę. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy posiekany szczypiorek, sól i pieprz. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i smażymy na niewielkim ogniu, aż do zeszklenia. Następnie na patelnię wlewamy masę jajeczną i smażymy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu łopatką, aż jajka się zetną. Gotową jajecznicę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem i podajemy.
Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem
Do miseczki wbijam jajka, dodaję sól, pieprz i szczypiorek
Jajecznica z cebulką i szczypiorkiem
Na patelni podsmażam cebulkę, po chwili dodaję jajka