Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 359]

Jajecznica z kurkami i śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nowe zbiory kurek zaowocowały kolejną jajecznicą, tym razem z innymi dodatkami. Smak potrawy wzbogaciła śmietanka oraz szczypiorek.

Jajecznica z kurkami i śmietanką

Składniki:

Jajecznica z kurkami i śmietanką

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z kurkami i śmietanką
Kurki oczyszczamy, większe kurki kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.

Jajka wybijamy do miseczki, łączymy ze śmietaną, solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, wrzucamy kurki. Smażymy, aż grzyby będą miękkie, a woda odparuje. Pod koniec dodajemy sól i pieprz. Wlewamy jajka ze śmietaną i smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Dodajemy szczypiorek.

Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu.