przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypio

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszne śniadanie z leśną nutą smakową

Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypio

Składniki:

Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypio

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z rydzami, cebulką i szczypio
Cebulę kroimy w piórka. Rydze - jeżeli są świeże - myjemy i kroimy w paski . Mrożone po prostu wrzucamy na patelnię, na której rozgrzaliśmy nieco masła i dusimy razem z cebulką na niewielkim ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka rozmącamy w miseczce, wlewamy na usmażone grzyby i cebulkę. Smażymy tak długo, jak bardzo lubimy mieć ścięte jajka :) Podajemy jajecznicę posypaną posiekanym szczypiorkiem, ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.