ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Jajecznica z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czas przygotowania: 15 minut.

Jajecznica z wątróbką

Składniki:

Jajecznica z wątróbką

 

  • 5 jajek
  • 15 dag wątróbek drobiowych lub wątróbki cielęcej
  • 1 łyżka palmy lub masła
  • sól
  • pieprz
  • posiekana zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Jajecznica z wątróbką
Oczyszczone i wymoczone w mleku wątróbki pokrajać w niezbyt drobną kostkę, włożyć na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, smażyć przez 5 minut mieszając. Następnie wlać posolone jajka z dodatkiem pieprzu i smażyć, aż zetną się białka. Podawać posypaną posiekaną zieloną pietruszką.