oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Jajecznica z wędzoną rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać jajecznicę posypaną posiekaną zieleniną.

Jajecznica z wędzoną rybą

Składniki:

Jajecznica z wędzoną rybą

 

  • 4 szt jaja
  • 4 dag tłuszczu
  • 10 dag wędzonej makreli
  • zielenina
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Jajecznica z wędzoną rybą
Jaja umyć i wybić do miseczki. Rybę obraną ze skóry i ości rozdrobnić na małe kawałki. Jaja dokładnie rozmieszać i dodać do masy kawałki ryby. Na patelni stopić tłuszcz i wylać masę jajeczną z rybą. Mieszać ogrzewając do chwili ścięcia się białka.