Jajecznica ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Proste i pożywne danie z jajek. Idealne na śniadanie. zwykle podaję je z chlebem posmarowanym masłem.

Jajecznica ze szczypiorkiem

Składniki:

Jajecznica ze szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze szczypiorkiem
Dwa jajka wbiłam do miski. Dodałam do nich cztery łyżki mleka. Doprawiłam solą. Tak przygotowane jajka roztrzepałam widelcem. Na koniec dodałam opłukany i posiekany szczypiorek, wymieszałam. Na rozgrzanej patelni rozpuściłam łyżkę margaryny. Na to wyłożyłam masę jajeczną i drewnianą łopatką mieszałam do momentu aż białko się zetnie. Gotową jajecznicę wyłożyłam na talerz.