Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Jajka biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka biszkoptowe w skorupkach..moje są lekko kakaowe, ale można dodać barwniki i będa kolorowe.

Jajka biszkoptowe

Składniki:

Jajka biszkoptowe

 

  • 2 jajka
  • 1/2 szkl.cukru
  • 2/3 szkl.mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy lub ekstrakt waniliowy
  • puste skorupki od jajek - wyparzone

 

Sposób przygotowania:

Jajka biszkoptowe
Białka oddzielić od żółtek , z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy i cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku.Do ubitej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać Skorupki pustych jajek wyparzyć i wlać do nich ciasto około 3/4 wysokości.Piec około 20 minut.