gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 616]

Jajka faszerowane z kabanosem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna przekąska jajeczna z dodatkiem kabanosów. Szybka i prosta w wykonaniu. Polecam wypróbować przepis.

Jajka faszerowane z kabanosem

Składniki:

Jajka faszerowane z kabanosem

 

  • 10 jajek,
  • 100 g kabanosów,
  • 3 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z kabanosem
Jajka gotujemy na twardo ( wlewamy wodę do garneczka, wkładamy jajka, jak zaczną się gotować, gotujemy 7 minut ). Studzimy. Obieramy. Delikatnie wyjmujemy żółtka.

Do żółtek dodajemy majonez i przyprawy. Kabanosy kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Mieszamy masę.

Łyżeczką wkładamy masę do białek. Na każde jajko układamy po kawałeczku kabanosa.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego.