s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealne na Wielkanoc i nie tylko.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 10 ugotowanych na twardo jaj
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz, pieprz cayenne
  • majonez
  • łyżeczka chrzanu
  • oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
1.Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne i smażymy na oliwie do czasu odparowania wody, studzimy;

2.Jajka kroimy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka. Połowę żółtek rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pieczarek, dodajemy łyżkę majonezu i dokładnie mieszamy. Uzyskanym farszem wypełniamy otwory po żółtkach;

3.Pozostałe żółtka rozdrabniamy, dodajemy posiekaną drobno pietruszkę, chrzan, 3 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Sosem ozdabiamy każde jajko.