Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne kolorowe faszerowane jajeczka idealne na Wielkanoc, ale także na inną okazję. Polecam i życzę smacznego.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
  • kilka łyżek majonezu najlepiej domowego
  • 2 łyżeczki curry
  • słoiczek czerwonego i czarnego kawioru
  • kilka paluszków surimi
  • mini kolby kukurydzy
  • mini cebulki
  • tuńczyk w sosie własnym
  • oliwki z anchois
  • pietruszka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka kroimy na pół, białka układamy na półmisku, a żółtka przecieramy. Przetarte żółtka mieszamy z majonezem, curry i czerwonym kawiorem. Farszem z żółtek nadziewamy połówki białek. Następnie okładamy je wedle uznania resztą składników: czarnym kawiorem, mini kukurydzą, tuńczykiem i oliwkami.Przechowujemy w lodówce przed podaniem ozdabiamy pietruszką.