ana9

ana9

Kucharz
[Przepisów: 12]

Jajka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka na małe przyjęcie

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 10 jaj
  • szczypior
  • rzodkiewka niecały pęczek
  • ogórki konserwowe 2-3 sztuki
  • majonez 1-2 lyżki
  • sól, pieprz
  • musztarda 1 mała łyżeczka

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jaja gotuję na twardo, jak ostygną obieram i kroję na pół, żółtka wyjmuję i rozdrabniam, dodaję posiekany szczypior, rzodkiewkę i ogórki / też posiekane na bardzo drobno, do tego łyżka czy dwie majonezu i musztarda, sól i pieprz, mieszam i faszeruję białka, na wierzch wyciskam szprycą trochę majonezu i posypuję posiekaną rzodkiewką lub szczypiorkiem. Układam na liściach sałaty na pólmiskach.