olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka faszerowane to idealny i bardzo szybki pomysł na przygotowanie jako przystawka dla niespodziewanych gości.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 4 jajka
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki serka topionego

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane

ETAP 1:

Jajka faszerowane
Jajka przecinam wzdłuż i ostrożnie wydrążam.

Ugotowane na twardo jajka obieram, po czym przekrajam wzdłuż, a następnie bardzo delikatnie wydrążam żółtka do oddzielnego naczynia.

ETAP 2:

Jajka faszerowane
Żółtka jajek łączę z majonezem i serkiem.

Wydrążone żółtka jajek rozdrabniam, a następnie łączę z serkiem topionym, majonezem i doprawiam do smaku solą i pieprzem.

ETAP 3:

Jajka wypełniam przygotowanym farszem, a następnie wstawiam do lodówki na minimum 15 minut celem schłodzenia.