halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 714]

Jajka faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka faszerowane podajemy na różne sposoby. Smażone, faszerowane jajka smakują wyśmienicie. Można podać na przekąskę na ciepło.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • jajka 5 sztuk
  • natka pietruszki 1/3 pęczka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • jajko 1 sztuka
  • szynka 5 dag
  • bułka tarta 5 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka umyć, ugotować na twardo, wystudzić. Ostrym nożem wystudzone jajka przekroić na polówki. Wyjąć delikatnie zawartość skorupki. Pokroić drobniutko. Szczypiorek, natkę pietruszki posiekać drobniutko. Szynkę pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać z jajkiem surowym oraz łyżką tartej bułki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Do skorupek jajek nałożyć farsz, posypać tartą bułką , przygnieść łyżeczką bułkę.Następnie

smażyć na gorącym oleju ok 4-5 minut.