Ma-Gosia

Ma-Gosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

miłe dla podniebienia i oczu.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 6 jajek;
  • 1 mały ogórek konserwowy;
  • 2 plasterki szynki konserwowej (małe)
  • 1 łyżka majonezu;

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z majonezem na jednolitą masę. Dodać drobno pokrojone ogórki i szynkę. Wymieszać, można dodać drobno pokrojony szczypiorek lub koperek. Ewentualnie doprawić do smaku. Masą napełnić połówki jajek. Udekorować pietruszką lub koperkiem, rzodkiewką lub papryką wg uznania.