paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jajka faszerowane awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jajka z masą z awokado można podać jako przystawkę. Szybko się je robi.

Jajka faszerowane awokado Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane awokado

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy je , obieramy i każde jajko krajemy na pół. Delikatnie aby nie uszkodzić białka wyjmujemy żółtka. Awokado obieramy ze skórki kroimy w kostkę. Do owocu dodajemy wszystkie żółtka, majonez, pieprz do smaku, sok z cytryny, paprykę oraz czosnek. Wszystko miksujemy na jednolitą gładką masę, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Takim farszem wypełniamy puste miejsca po żółtkach.
Jajka faszerowane awokado
Jajka gotujemy na twardo. Ostudzamy je , obieramy i każde jajko krajemy na pół. Delikatnie aby nie uszkodzić białka wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane awokado
Awokado obieramy ze skórki kroimy w kostkę. Do owocu dodajemy wszystkie żółtka, majonez, pieprz do smaku, sok z cytryny, paprykę oraz czosnek.
Jajka faszerowane awokado
Wszystko miksujemy na jednolitą gładką masę, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Takim farszem wypełniamy puste miejsca po żółtkach.