gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka faszerowane chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajka faszerowane.

Jajka faszerowane chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane chrzanem

 

  • 6-7 jajek
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koperku świeżego
  • sól
  • pieprz
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane chrzanem
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy i przekrawamy na pół. Z jajek wyciągamy żółtka. Jogurt naturalny przekładamy do miseczki i dodajemy żółtka. Widelcem rozdrabniamy żółtka i dokładnie mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy łyżeczkę chrzanu, mieszamy. Do drugiej dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego, mieszamy. Do trzeciej drobno posiekany koperek i również mieszamy. Tak przygotowanymi farszami napełniamy białka jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach sałaty i dekorujemy świeżym koperkiem.
Jajka faszerowane chrzanem
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy, studzimy i przekrawamy na pół.
Jajka faszerowane chrzanem
Z jajek wyciągamy żółtka i dodajemy je do jogurtu naturalnego. Dokładnie mieszamy i rozdrabniamy żółtka, przyprawiamy.
Jajka faszerowane chrzanem
przygotowanymi farszami nakładamy białka jajek.