teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ciekawy pomysł na farsz do wielkanocnych jajek

jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

Składniki:

jajka faszerowane duszonymi pieczarkami

 

  • 5 jajek
  • 15 dag pieczarek
  • 1 mała szalotka
  • pęczek szczypiorku
  • natka do dekoracji
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • majonez(1 łyżeczka +do posmarowania)

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane duszonymi pieczarkami
Jajka ugotować na twardo,obrać ze skorupki,przekroić na pół i wyjąć delikatnie żółtka.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, poddusić na oleju.
Żółtka utrzeć z solą,wymieszać z ostudzonymi pieczarkami.Dodać masło,majonez,musztardę,posiekany szczypiorek.Doprawić do smaku.Napełnić masą połówki jajek.Każdą sztukę posmarować majonzem i udekorowac natką pietruszki.