Koper

Koper

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 642]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane kaparami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane kaparami z wędzonym łososiem

Jajka faszerowane kaparami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane kaparami

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kaparami

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i ostrym nożem ścinamy spód jajka, żeby stały stabilnie na talerzu. Ścinamy wierzch (ok 1 cm) i bardzo ostrożnie usuwamy żółtko (najlepiej zrobić to łyżeczką. Do rozdrabniacza wrzucamy ścięta kawałki białka i wyjęte żółtka, dodajemy kapary, majonez, chili w płatkach i całość miksujemy na kremową masę- to będzie farsz do jajek. Po zmiksowaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka wypełniany farszem (ja to zrobiłam szprycą) a następnie owijamy cienkimi plasterkami łososia- powinien trzymać się jajek. Na wierzchu kładziemy rzeżuchę i skrapiamy sokiem z cytryny.