Strona główna Jajka faszerowane kaparami

Jajka faszerowane kaparami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Koper - Przepis na: Jajka faszerowane kaparami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 597
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Jajka faszerowane kaparami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jajka faszerowane kaparami z wędzonym łososiem


trudność: średne
czas:

Jajka faszerowane kaparami - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 spora szczypta chili w płatkach
  • Sól i pieprz
  • 100g wędzonego łososia
  • 4 łyżeczki rzeżuchy
  • Sok z cytryny

Jajka faszerowane kaparami - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i ostrym nożem ścinamy spód jajka, żeby stały stabilnie na talerzu. Ścinamy wierzch (ok 1 cm) i bardzo ostrożnie usuwamy żółtko (najlepiej zrobić to łyżeczką. Do rozdrabniacza wrzucamy ścięta kawałki białka i wyjęte żółtka, dodajemy kapary, majonez, chili w płatkach i całość miksujemy na kremową masę- to będzie farsz do jajek. Po zmiksowaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka wypełniany farszem (ja to zrobiłam szprycą) a następnie owijamy cienkimi plasterkami łososia- powinien trzymać się jajek. Na wierzchu kładziemy rzeżuchę i skrapiamy sokiem z cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka faszerowane kaparami (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-28 22:36
Fajne podane i smaczne,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Łosoś w boczku z cytryną Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax
Makaron  z brokułami i łososiem Łosoś smażony w ziołach Łosoś na granacie
Łosoś ze szparagami i makiem Świderki ze szpinakiem i łososiem Łosoś w sosie pomidrorowym
Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem Łosoś w pomidorach  Tatar  łososiowo-pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane