Strona główna Jajka faszerowane kaparami

Jajka faszerowane kaparami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Koper offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 606
zdjęcia: 1 z 3
Jajka faszerowane kaparami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Jajka faszerowane kaparami z wędzonym łososiem


trudność: średne
czas:

Jajka faszerowane kaparami - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 spora szczypta chili w płatkach
  • Sól i pieprz
  • 100g wędzonego łososia
  • 4 łyżeczki rzeżuchy
  • Sok z cytryny

Jajka faszerowane kaparami - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i ostrym nożem ścinamy spód jajka, żeby stały stabilnie na talerzu. Ścinamy wierzch (ok 1 cm) i bardzo ostrożnie usuwamy żółtko (najlepiej zrobić to łyżeczką. Do rozdrabniacza wrzucamy ścięta kawałki białka i wyjęte żółtka, dodajemy kapary, majonez, chili w płatkach i całość miksujemy na kremową masę- to będzie farsz do jajek. Po zmiksowaniu doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka wypełniany farszem (ja to zrobiłam szprycą) a następnie owijamy cienkimi plasterkami łososia- powinien trzymać się jajek. Na wierzchu kładziemy rzeżuchę i skrapiamy sokiem z cytryny.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jajka faszerowane kaparami (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2013-03-28 22:36
Fajne podane i smaczne,5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Naleśniki z sałatką i ryżem dzikim Zapiekanka z łososiem Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą
Łosoś w boczku z cytryną Lekko wędzony łosoś bałtycki w stylu gravad lax Makaron  z brokułami i łososiem
Łosoś smażony w ziołach Łosoś na granacie Łosoś ze szparagami i makiem
Świderki ze szpinakiem i łososiem Łosoś w sosie pomidrorowym Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane