olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka gotowane na twardo, po czym obrane, a następnie faszerowane kaparami, cebulą oraz wędzonym pstrągiem.

Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem

 

  • 50 gram wędzonego pstrąga
  • 4 jajka
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 1 szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • 8 kaparów
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem
Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrajam wzdłuż, a następnie wydrążam żółtka. Żółtka przekładam do miseczki i rozgniatam. Następnie mieszam je z majonezem, solą, pieprzem, a następnie dodaję pokrojoną i podsmażoną cebulką, pstrągiem i pokrojonymi kaparami. Składniki dokładnie łączę. Jajka wypełniam powstałym farszem, posypuję szczypiorkiem, a następnie wstawiam na godzinę do lodówki.
Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem
Jajka gotuję na twardo, obieram, przekrajam wzdłuż, a następnie wydrążam żółtka.
Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem
Żółtka przekładam do miseczki i rozgniatam.
Jajka faszerowane kaparami i wędzonym pstrągiem
Następnie mieszam je z majonezem, solą, pieprzem, a następnie dodaję pokrojoną i podsmażoną cebulką, pstrągiem i pokrojonymi kaparami. Składniki dokładnie łączę.