kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam przepis na jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką

Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką

 

  • 6 jajek
  • 1 kiełbasa np. śląska
  • 3 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką
Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i dodajemy do pozostałych składników. Żółtka dusimy widelcem żeby były równomiernie rozdrobnione. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz do każdej połówki jajka.
Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką
Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki kroimy w kosteczkę.
Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką
ajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół.
Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką
Wyjmujemy żółtka i dodajemy do pozostałych składników.
Jajka faszerowane kiełbasą i pietruszką
Żółtka dusimy widelcem żeby były równomiernie rozdrobnione. Mieszamy wszystkie składniki z majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz do każdej połówki jajka.